ÎMPREJURIMI

Obiective turistice

Orașul Gura Humorului

Are o poziție avantajată aflându-se la distanțe relativ mici față de principalele obiective culturale și religioase ale Bucovinei, oferindu-vă astfel posibilitatea de a vizita mare parte dintre acestea într-un timp redus (1-2 zile).

Dacă Mănăstirea Voroneț este amplasată chiar pe teritoriul orașului Gura Humorului (la 4 km distanță de centrul acestuia), Mănăstirea Gura Humorului se află la doar 6 km distanță. La mai puțin de 50 km distanță de Gura Humorului puteți vizita Mănăstirea Moldovița iar în mai puțin de o oră și jumătate de călătorie cu mașina puteți ajunge la Mănăstirile Sucevița și Putna.

În Gura Humorului puteți vizita Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina singurul muzeu al spiritualităţii populare bucovinene, în timp ce la doar câțiva kilometri distanță puteți vizita Muzeul Oului din localitatea Vama, iar la 17 km distanță de Gura Humorului vizitați Mina Cacica.

Pe lângă obictivele istorice, stațiunea turistică Gura Humorului este o adevărată oază de relaxare prin Complexul de Agrement Ariniș care găzduiește o piscină acoperită, de dimensiuni olimpice dar și un ștrand cu piscină în aer liber și bazin de înot pentru copii.

Dacă sunteți o persoană activă veți fi încântat de nenumăratele opțiuni din zonă pentru practicarea diverselor sporturi, de la cele de iarnă (ski pe Pârtia „Șoimul” și chiar patinaj în Complexul „Ariniș”) și până la variante extreme de tururi off road sau moutain bike, aduse la rang de competiție în cadrul Bucovina MTB Maraton.

Pentru un sejur de mai multe zile vă recomandăm să vizitați și orașul Suceava, aflat la 35 km distanță, unde veți fi încantați de Cetatea de Scaun a Sucevei, recent restaurată precum și de celelalte obiective culturale și religioase ale Sucevei.

Varvara de Bucovina

… pensiune cu „suflet”